Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πως τα κάνουν αυτά, μπαμπά;

Παλιότερα αναρωτιόμασταν πως γίνεται και στα ντέρμπι του εξωτερικού βλέπουμε θέαμα αντάξιο των προσδοκιών που δημιουργούν τα ονόματα των αντιπάλων και στην Ελλάδα αρκούμαστε σε μια συλλογή κλοτσιών, νευρών και συνεχών παύσεων του ρυθμού. Από τότε έχει μια υπάρξει μια σχετική πρόοδος στην Σούπερ Λίγκ και το ποσοστό των σημαντικών παιχνιδιών που τουλάχιστον δεν σε κάνουν να σιχαθείς το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε ανεκτά επίπεδα ενώ μια στο τόσο, βλέπουμε και κανένα εντυπωσιακό γκολ.

Το κακό είναι ότι η άτιμη η τηλεόραση δεν λειτουργεί με εμπάργκο και συνεχίζει να μεταδίδει ανεξέλεγκτα παιχνίδια από το εξωτερικό, στο οποίο ..βρίσκεται η Ισπανία, εκεί που μέσα σε δυο μέρες σε δυο συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια, Γκούτι-Μπενζεμά προχθές και Νάβας-Νεγρέδο στο χθεσινό Σεβίλλη – Βαλένθια, ‘έκρυψαν’ κυριολεκτικά το τόπι από τους αμυντικούς την κατάλληλη στιγμή και το εμφάνισαν μέσα στην αντίπαλη εστία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στο Κάδιθ, η μπάλα είναι διασκέδαση

Πριν τα ταξίδια κι ο τουρισμός γίνουν όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους με την πανδημία, οι New York Times έβγαλαν το 2019 μια λίστα με 52 προορισμούς που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε και μια μικρή πόλη, άγνωστη για τους περισσότερους, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Δεν ήταν κάποια από τις πιο κλασικές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χεσούς Χιλ: Μια ζωή, δεκάδες ιστορίες

Οι πιο γραφικοί (και απατεωνίσκοι) πρόεδροι συνήθως βρίσκονται στα Βαλκάνια. Άντε και στην Ιταλία. Όχι ότι οι Ισπανοί δεν είχαν τις δικές τους μορφάρες, αλλά είναι εξαιρέσεις. Και σίγουρα η μεγαλύτερη εξαίρεση και αυτή που κάνει τη διαφορά είναι μία. Ο Χεσούς Χιλ ήταν αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “larger than life”. Ο Τόνι Σοπράνο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Πως τα κάνουν αυτά, μπαμπά;”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν νομίζω πως ο Νάβας κάνει κάτι σπουδαίο στη φάση, πέρα από φιγούρα.
    Ισα-ίσα που η μπάλα δεν έφτασε καλά στον Νεγκρέδο.
    Ολο το γκολ ανήκει σε κείνον

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Γενικά αυτές οι περιπτώσεις είναι κυρίως φιγούρα και μετά ουσία. Και του Γκούτι ‘αχρείαστο’ και με δόση ρίσκου μπορείς να το πεις και την γκολάρα του πιτσιρικά της Μπενφίκα στην ΑΕΚ πάλι φιγούρα την λες ενώ μπορούσε να πλασάρει κανονικά.

    Αλλά επειδή αυτή η φιγούρα είναι το αλατοπίπερο της μπάλας, φόλα Νάβας είμαστε. 🙂

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ναι ρε, αλλά να βγει σωστά
    Αυτή δεν βγαίνει καλά 😉

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αφού μπήκε το γκολ, σωστά βγήκε 😛

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ναι αλλά λόγω Νεγκρέδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *