Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Μπαρτσελόνα στην Κορέα

ΣΕΟΥΛ (el sombrero): Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε η φετινή εισπρακτική βόλτα της Μπαρτσελόνα στην Ασία. Κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο της Σεουλ, υπεύθυνοι των διοργανωτών του φιλικού με τους επίλεκτους της K-League επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ στους μπλαουγκράνα, καθώς ο Μέσσι βγήκε τελευταίος στην αίθουσα υποδοχής, όπου εκστασιασμένοι Κορεάτες περίμεναν καρτερικά κι έτσι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για αρκετά αυτόγραφα πριν επιβιβαστεί στο λεωφορείο της ομάδας. Το γεγονός ότι οι Κορεάτες ήταν εκατοντάδες και το ‘καλό’ χέρι του Μέσσι ..ένα, ανάγκασε πολλούς απ’ αυτούς να στραφούν στους πιτσιρικάδες της αποστολής της Μπάρσα, ζητώντας τους να τους υπογράψουν ως Μέσσι τις φανέλες της Αργεντινής που είχαν μαζί τους. Εκτός αυτού, οι ελεγκτές-διοργανωτές επέβαλαν και δεύτερο πρόστιμο ανάλογου ποσού, γιατί ο Ντάνι Άλβες αγνοώντας ότι βρίσκεται στην Νότια και όχι στην Βόρεια Κορέα – την οποία είχε αντιμετωπίσει στο Μουντιάλ -, ρωτούσε απορημένος τις πιτσιρίκες που περίμεναν γιατί δεν είναι στην δουλειά τους.

Τα χειρότερα για τους Καταλανούς ήρθαν αργότερα στο ξενοδοχείο, όταν ο Μέσσι εμφάνισε τα πρώτα σημάδια κόπωσης μετά το ατέλειωτο ταξίδι. Οι διοικούντες της ομάδας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν ο Λιονέλ κατέβηκε στην ρεσεψιόν μέσα στα άγρια χαράματα με γυαλί ηλίου, ρωτώντας τι ώρα θα σερβιριστεί το μεσημεριανό. Σε έκτακτη σύσκεψη της ομάδας, ο Γκουαρντιόλα ζήτησε να μην παίξει ο Μέσσι στο φιλικό αφού έχει κάνει μόνο μια προπόνηση από το Μουντιάλ και έπειτα. Στο ξενοδοχείο κατέφτασαν εσπευσμένα οι υπεύθυνοι των διοργανωτών συνοδευόμενοι από λογιστές και κουμπιουτεράκια τελευταίας τεχνολογίας, που εκτυπώνουν ακόμα και έγχρωμες αποδείξεις.

Οι Κορεάτες υπενθύμισαν στους Καταλανούς ότι μη συμμετοχή του Αργεντινού σημαίνει πρόστιμο 200.000 ευρώ, αφού το κανάλι που αγόρασε τα δικαιώματα επιμένει πως αν ο παίκτης δεν παίξει, στην θέση του αγώνα θα δείξει μια παλιά συντριβή της Μπάρτσα από την Ρεάλ. Σε HD. Οι άνθρωποι της Μπάρτσα συνετισμένοι αντιπρότειναν συμμετοχή 27 λεπτών, με τουλάχιστον 2 σλάλομ και αποκλειστικές δηλώσεις μετά το παιχνίδι σε άπταιστα Κορεάτικα. Οι Κορεάτες, ανένδοτοι ζήτησαν ένα ημίχρονο, 2 γκολ, μερικά τσαλιμάκια στο ημίχρονο φορώντας Τ-shirt που δείχνει την Νότια Κορέα να κατατροπώνει την Βόρεια και τουλάχιστον μια προσπάθεια για ψαλιδάκι. Η αντιπρόταση να χρησιμοποιηθεί κασκαντέρ στην θέση του που εκτός των άλλων θα σκαρφαλώσει και στις κερκίδες μετά από το γκολ απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μετά από ατέλειωτες λογομαχίες, η χρυσή τομή βρέθηκε. Ο Μέσσι μπήκε σαν αλλαγή στο 30′, σκόραρε δυο φορές πριν το ημίχρονο και αντικαταστάθηκε μετά για να αποκοιμηθεί στην ντουζιέρα. Στο τέλος του αγώνα βραβεύτηκε σαν MVP του αγώνα, βραβείο στο οποίο ήταν σκαλισμένο το όνομα του μέρες πριν.

Εκτός του Μέσσι, βραβείο δόθηκε και στον Ζλάταν καθώς θεωρήθηκε ο πιο ‘ανταγωνιστικός παίκτης του αγώνα’. Ο Σουηδός το παρέλαβε και φωτογραφήθηκε με τους χορηγούς νομίζοντας ότι βραβεύεται απλά και μόνο γιατί ήταν ο πιο ψηλός παίκτης στο γήπεδο. Οι άνθρωποι της Μπάρτσα μετά το τέλος του αγώνα ζήτησαν κατ’ ευθείαν τον λογαριασμό, καθώς η αποστολή της ομάδας αναχωρεί άμεσα για την Κίνα όπου σαν “κάτι παραπάνω από μια ομάδα” θα προσπαθήσει να προωθήσει και εκεί το ποδόσφαιρο και την χαρά του να παίζεις μόνο για την ανεμελιά του παιχνιδιού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο 48χρονος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Γυρολόγοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλοί. Αυτό που κάνει ενδιαφέρουσα την ιστορία του Καζουγιόσι Μιούρα είναι ότι ο σχετικά άγνωστος παγκοσμίως Γιαπωνέζος ποδοσφαιριστής (εκτός αν βλέπεις anime), είναι θρύλος στη χώρα του. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Σαν καλός Ιάπωνας τουρίστας, ο Μιούρα πήρε την φωτογραφική του μηχανή τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και σε ηλικία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καριέρες στο βωμό του χρήματος

Η ιστορία γνωστή και επαναλαμβανόμενη. Ανήλικος ποδοσφαιριστής προερχόμενος από όχι και τόσο ποιοτική λίγκα – και αφού γνωρίζει τόνους μπάλας – υπογράφει σε ποδοσφαιρικό κολοσσό. Το τρέντυ χτένισμα και η λαμπερή οδοντοστοιχία εννοούνται οφ κόρς. Ευτυχώς. Όλοι πρέπει να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το χαρτζιλίκι που θα παίρνει για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *