Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το λέει το συμβόλαιο…

(Reuters)  World player of the year Lionel Messi arrived in Japan on Wednesday ahead of an international friendly that will earn Argentina a $200,000 cash bonus.

The Barcelona forward’s involvement in Friday’s match in Saitama, however, remains in doubt after he injured an ankle in a league game last month.

Messi swept into Tokyo wearing jeans and a white T-shirt, sporting stubble after the long flight, but signed autographs for waiting fans after clearing customs.

The 23-year-old’s friendly appearances for club and country has boosted ticket sales for matches in the Far East and the Japan Football Association (JFA) are desperate for him to play. Local media reported that the Argentine FA will be paid $200,000 for bringing Messi to Japan for the game, which will be the home side’s first under new Italian coach Alberto Zaccheroni.

Και ο Μέσσι μπήκε πάλι στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει ως του Σαμουράι την Μάνα. Και στο αεροδρόμιο τον περίμενε για μια ακόμα φορά αποθεωτική υποδοχή. Και οι Γιαπωνέζοι λογιστές – με εμφάνιση πιθανόν βγαλμένη από κάποιο Kill Bill του Ταραντίνο – κατέφτασαν άμεσα και πάλι. Και οι Αργεντινοί τους ενημέρωσαν ότι ο Μέσσι είναι αμφίβολος για το φιλικό παιχνίδι. Και οι Γιαπωνέζοι τους έδειξαν το συμβόλαιο. Και οι Αργεντινοί ανταπάντησαν: “Μα, είναι τραυματίας”. Και οι Γιαπωνέζοι με χαρακτηριστική επιχειρηματική ανοσία τους έδειξαν ξανά το συμβόλαιο. Και κάπου στο βάθος ο Μέσσι χαμογελούσε με την άνεση που χαμογελάει κάποιος που ίσως να πιστεύει ότι μπορεί στο τέλος να μην αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο. Και στο ηχητικό φόντο o τιτάνιος Roger Waters των Pink Floyd τραγουδούσε: “No tears to cry, no feelings left. This species has amused itself to death…

Και σε μερικά χρόνια αν ο Μέσσι κλατάρει ολοκληρωτικά σε μια προσπάθεια να ντριπλάρει ταυτόχρονα δέκα Γιαπωνέζους καμικάζι-ποδοσφαιριστές όντας ψιλο-τραυματίας και μετά από ατέλειωτο ταξίδι, θα λέμε ξανά για έναν ακόμα γήινο που δεν μπόρεσε τελικά να σταθεί στο ύψος της μεγάλης προσδοκίας να γίνει ‘Θεός Μαραντόνα’ στην θέση του ‘Θεού Μαραντόνα’. Και δεν θα πληρωθεί κι ολόκληρο το συμβόλαιο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αλεσάνδρε Τολέδο, ο ποδοσφαιριστής με το δεξί πόδι… μόνο

Υποθέτω ότι όλοι όσοι έχουμε κλωτσήσει μπάλα κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε χρησιμοποιήσει, για να αναφερθούμε σε κάποιον όχι και τόσο ικανό ή τεχνίτη (συμ)παίκτη, τα κλασικά αστεία τύπου “Ποιος ρε αυτός; Αυτός έχει δύο αριστερά πόδια” ή “Έλα μωρέ με τον άμπαλο που το αριστερό το έχει για να πατάει το αμπραγιάζ”. Ήρθε λοιπόν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ταύρος Στο Χορτάρι

Υπάρχει ένας βιολογικός κανόνας που λέει ότι ταύρος δεν πάει με την ίδια αγελάδα ποτέ δεύτερη φορά. Το γεμάτο δύναμη ζωντανό, δεν είναι ιδιαίτερα πιστό και βαριέται εύκολα. Έτσι λοιπόν και η διοίκηση της Red Bull, τιμώντας τα ταυριά (που θα έλεγε και μια ψυχή) στο έμβλημά της έχει ξεφύγει από καιρό από την παραγωγή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Το λέει το συμβόλαιο…”

  1. Ο/Η Jordan λέει:

    Για να καταλάβω… παρά τη θέλησή του πήγε στην Ιαπωνία;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Η Αργεντινή έκλεισε το φιλικό με την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες πρόσφεραν τα εξτρά λεφτά για να παίξει και ο Μέσσι. Ο Μέσσι τραυματίστηκε ενδιάμεσα και αντί να ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα αποθεραπείας ‘ζορίζεται’ ουσιαστικά να παίξει για να μην πάει χαμένο το όλο ταξίδι ως εκεί.

    Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τον θεωρήσω το “αθώο θύμα”. Ας έλεγε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεκούραση και τέλος. Ας κόβαν το κεφάλι τους να βρουν άλλη λύση. Άλλα αυτό δεν αναιρεί ότι έχει ξεφύγει κάπως η κατάσταση για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, για χάρη αυτών των συμφωνιών.

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Για να παίξει με τη Μαγιόρκα ήταν ΟΚ το πρόγραμμα αποθεραπείας και τώρα όχι? Ή τραυματίστηκε την Κυριακή και δεν το μάθαμε? Σε τελική, καθαρίζει ένα σκασμό εκατομμύρια, ας έδινε 200χιλ απ’την τσέπη του στον Γκροντόνα κι ας καθόταν και στη Βαρκελώνη.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    H ένσταση μου αφορά το ότι τον στέλνουν για ένα φιλικό παιχνίδι στην άλλη άκρη του κόσμου μόνο και μόνο λόγω της συμφωνίας. Αν το ματς γινόταν στην Αργεντινή είμαι σίγουρος ότι δεν θα τον καλούσαν καν ώστε να ξεκουραστεί επιτέλους, όπως έγινε με τον Τσάβι από τον Ντελ Μπόσκε.

    Η ένσταση μου βέβαια δεν επικεντρώνεται στην εθνική Αργεντινής. Τα ίδια ακριβώς είχα σχολιάσει και το καλοκαίρι για τα φιλικά της Μπάρτσα στην Κορέα όταν τον έβαζαν με το ζόρι να παίξει ένα 15λεπτο για να χαρούν οι Κορεάτες.

    Και φυσικά ο Μέσσι δεν είναι το αθώο θύμα της υπόθεσης που κάποιοι τον εκμεταλλεύονται σαν δούλο. Δεν είναι κανένας ανήλικος. Αλλά η επιθυμία του να παίξει μπάλα ανεξαρτήτως κατάστασης (που έχει αποδειχτεί αρκετές φορές ως τώρα στην καριέρα του) νομίζω ότι ευνοεί απίστευτα το όλο σύστημα εκμετάλλευσης του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *