Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Buzzer beater για τους ημιτελικούς

Ο επαναληπτικός αγώνας για τους 8 του Λιμπερταδόρες μεταξύ της Φλουμινένσε και της Μπόκα ήταν πάνω κάτω όπως περίμενε ο κόσμος. Οι γηπεδούχοι μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 37.000 φίλοι τους μπήκαν πολύ δυνατά, με πολλή δύναμη και διάθεση. Η Μπόκα αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Φλου και κυρίως αμυνόταν.

Την ίδια στιγμή η Φλου έπαιζε σαν να ήταν ο αγώνας χωρίς αύριο, σαν να είχε χάσει 3-0 το πρώτο ματς. Τρεις στην άμυνα και 8 μπροστά, αφήνοντας πολλούς χώρους στους Αργεντίνους που όμως δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν. Κι αυτό γιατί ο Εντίνιο ακολουθούσε τον Ρικέλμε ακόμα και στα αποδυτήρια, τα χαφ των Βραζιλιάνων ήταν σε καλή μέρα σε αντίθεση με αυτά της Μπόκα και γιατί οι δυο επιθετικοί της Μπόκα (Τσβίτανιτς και Σόουζα) έχαναν τις μάχες από τον Γκουμ. Το πρόβλημα όμως για τους Βραζιλιάνους ήταν ότι τους έλειπε η τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην απειλούν εύκολα. Δεν είναι τυχαίο ότι το γκολ του 1-0 ήρθε από ένα κλασσικό βραζιλιάνικο φάουλ (αυτά που η μπάλα είναι 100 μέτρα μακρυά από την εστία, ο Βραζιλιάνος παίρνει φόρα με Ρομπέρτο Κάρλος βήματα και βαράει ένα συρτό σουτ με δύναμη που χτυπάει σε 15 παίκτες και μπαίνει γκολ) το οποίο βέβαια ψιλοέπνιξε ο μετριότατος Οριόν (τον οποίο παντού τον δίνουν 1.90 σε ύψος, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν περνάει την Κάιλι Μινόγκ).

Μετά το 1-0 ακολούθησε μια καθίζηση της Μπόκα και ένα δαιμονιώδες 15λεπτο περίπου της Φλου που όμως δεν έφερε αποτέλεσμα. Στο Β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι κάπως έπεσαν (αν και ο βιονικός μπακ Καρλέτο έκανε συνεχώς κούρσες) και σιγά σιγά η Μπόκα ισορρόπησε, ειδικά από την στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Μόουτσε. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι το ματς θα πάει στα πέναλτι (μια που παράταση δεν έχουμε), η Μπόκα χτύπησε στο τελευταίο λεπτό σε μια φάση διαρκείας στην οποία ο Σόουζα που δεν βλεπόταν κατάφερε να σκοράρει και να γίνει ο ήρωας του αγώνα.

Λίγο αργότερα είχαμε το δεύτερο πιάτο των χθεσινών προημιτελικών με τον βραζιλιάνικο εμφύλιο. Η Κορίνθιανς υποδέχτηκε την Βάσκο σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Με το σκορ 0-0 ο Ντιέγκο Σόουζα των φιλοξενούμενων έχασε μοναδικό τετ α τετ για να κάνει το 0-1 και επί της ουσίας να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του (0-0 το πρώτο παιχνίδι). Από το κερδισμένο κόρνερ η Βάσκο είχε δοκάρι και κάπου εκεί φάνηκε ότι όση τύχη είχε στον προηγούμενο γύρο την έχασε τώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=jxc3CTrXH6U

Από εκεί και πέρα η Τιμάο ανέβηκε, είχε το δικό της δοκάρι και τελικά μετά από κόρνερ σκόραρε στο 87′ σκορπίζοντας τη χαρά στους οπαδούς της και δίνοντας ευκαιρία στο βραζιλιάνικο κανάλι να παίξει μουσική (γιατί τα γκολ θέλουν την μουσική τους)

ΥΓ Στον επόμενο γύρο η Μπόκα θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε – Λιμπερτάδ, εκτός αν η Βέλεζ αποκλείσει την Σάντος οπότε θα έχουμε αργεντίνικο εμφύλιο. Αντίστοιχα θα κριθεί και ο αντίπαλος της Κορίνθιανς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στη Βολιβία περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο

Την προηγούμενη Τετάρτη, στη Βολιβία, η ουραγός της Απερτούρα, Ρεάλ Ποτοσί –της οποίας οι ιδρυτές δεν κουράστηκαν πολύ για να βρουν έμβλημα για την ομάδα τους–, υποδέχτηκε τη νεοφώτιστη Σικλόν, για τη δεύτερη αγωνιστική της Κλαουσούρα. Συνάντηση κορυφής, παρόλα αυτά, καθώς το γήπεδο της Ρεάλ βρίσκεται σε υψόμετρο 3.960 μέτρων. Πρόβλημα λίγο πριν αρχίσει το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το άλλο σούπερ κλάσικο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να υποστηρίζει κάποιος ομάδες από άλλες χώρες από τότε που το ποδόσφαιρο παγκοσμιοποιήθηκε. Οι σύλλογοι κάνουν τουρνέ-αρπαχτές στην Ασία και τις ΗΠΑ και χιλιάδες φανέλες πωλούνται σε ανθρώπους που φανατίζονται για ομάδες που δεν θα δουν ποτέ από κοντά. Αυτά όμως γίνονται στον ποδοσφαιρικό τρίτο κόσμο. Η ιστορία μας σήμερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Buzzer beater για τους ημιτελικούς”

  1. Ο/Η pgetsos λέει:

    Αμα αυτος ειναι 1.90 εγω πρεπει να’μαι 3μετρος… μην απλωσει το χερι θα παθει τιποτα…

    Ακομα και στο πως βγαινουν οι ομαδες των ημιτελικων, κλασσικοι λατινοι :Ρ απο τι εξαρταται με ποια θα παιξει?

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εάν 2 ομάδες από την ίδια χώρα φτάσουν στους ημιτελικούς του Libertadores,είναι αναγκασμένες να παίξουν μεταξύ τους!

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Σαν το φαιναλ φορ της ευρωλιγκας παλια. Αν τυχουν απο ιδια χωρα παιζουν μεταξυ τους.

  4. Ο/Η corto maltese λέει:

    “ο Βραζιλιάνος παίρνει φόρα με Ρομπέρτο Κάρλος βήματα και βαράει ένα συρτό σουτ με δύναμη ”

    βαράει(?!) ένα συρτό σουτ…

    ο μον ντιε
    εμότικον φέις πάλμ

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι ρε φίλε να ‘ουμ. Αυτή είναι η περιγραφή. Βαράει.
    Δες και το βίνδεο. Καραβολίδα… Τεχνική μηδέν.
    😛

  6. Ο/Η corto maltese λέει:

    axaxaxa

    καραβουΛΛίδα, το λέγαμε και εμείς μικροί

    όπως και το αράουτ

  7. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    http://www.youtube.com/watch?v=v8MUohTEPa8

    για να αναπληρώσετε το χαμένο βίντεο του εμφυλίου ΒRA καθότι το έκοψαν αυτό που είχατε ποστάρει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *