Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και τώρα έμειναν οχτώ κι οι Βραζιλιάνοι λίγοι (Μέρος 1ο)

Τα ψέματα ετελείωσαν κύριοι. Για να είμαστε ακριβείς είχαν τελειώσει με το που προκρίθηκαν οι 16 ομάδες των ομίλων, τώρα όμως πλέον φτάσαμε στους 8 του Κόπα Λιμπερταδόρες. Και αν το πιο βαρύ ζευγάρι από άποψη εμπορικότητας ήταν το Μπόκα-Κορίνθιανς, υπήρχαν πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και αρκετές εκπλήξεις. Οι όμιλοι μπορεί να ήταν βραζιλιάνικη υπόθεση, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Στις 16 ομάδες οι 6 ήταν από την Βραζιλία οι οποίες μάλιστα είχαν προκριθεί είτε πρώτες από τους ομίλους, είτε δεύτερες πίσω από άλλους Βραζιλιάνους. Μιλάμε για έναν υγιεινό περίπατο. Από τις έξι ομάδας της χώρας που θα διοργανώσει το Μουντιάλ του χρόνου όμως, μόνο δύο προκρίθηκαν στους 8 (και μάλιστα η μία αναγκαστικά αφού επρόκειτο για εμφύλιο).

http://www.youtube.com/watch?v=j0Uh9nKmdvw

Μια από τις ομάδες που κρατούν ψηλά τη βραζιλιάνικη σημαία είναι η Φλουμινένσε. Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας αντιμετώπισε την Έμελεκ (του Μάρκος Μονταΐνι για όσους θυμούνται ρεπορτάζ Ίλια Ίβιτς) από το Εκουαδόρ και παρά την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, κατάφερε να περάσει με 2-0 και να προχωρήσει στους 8, εκεί που είχε φτάσει και πέρσι για να αποκλειστεί από την Μπόκα. Η γκολάρα του Βάγκνερ στο πρώτο παιχνίδι ήταν αυτή που έδωσε την πρόκριση για τους Βραζιλιάνους.

http://www.youtube.com/watch?v=1fzLsI0hzRk

Επόμενος αντίπαλος της Φλου, η Ολίμπια από την Παραγουάη. Η ομάδα από την Ασουνσιόν είναι η πιο πετυχημένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, παρ’ όλα αυτά έχει μόλις πάρει έναν τίτλο από το 2000 και μετά. Όπως κι η Φλου, έχασε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 από την Τίγκρε στην Αργεντινή, για να πάρει χθες τη νίκη με 2-0 και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Όπως στην περίπτωση της Φλου, έτσι και οι Παραγουανοί πήραν το 2-1 με μια γκολάρα μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι συμπτώσεις όμως, μένουν εκεί γιατί η Φλου είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι.

http://www.youtube.com/watch?v=0otRSkjIO2U

Το επόμενο ζευγάρι είναι μάλλον το πιο αδύνατο των 8 και καθώς από αυτό θα βγει ο επόμενος αντίπαλος του νικητή Φλουμινένσε-Ολίμπια, μάλλον καταλαβαίνουμε ότι αν περάσουν οι Βραζιλιάνοι θα πάνε και στον τελικό. Από την μία έχουμε την Κορπορασιόν Σάντα Φε ή αλλιώς Ιντεπεντιέντε της Σάντα Φε από την Κολομβία και από την άλλη την παντελώς άσημη Ρεάλ Γκαρσιλάσο από το Περού. Οι δυο ομάδες ήταν μάλιστα στον ίδιο όμιλο και πέρασαν μαζί για να τους φέρει η τύχη ξανά στους 8. Η ομάδα από την Κολομβία φαίνεται πιο δυνατή καθώς κατάφερε να αποκλείσει την βραζιλιάνικη Γκρέμιο. Και ναι καλά μαντέψατε, το πρώτο παιχνίδι ήρθε 2-1. Το γκολ της Σάντα Φε με εγκληματικό πέναλτι του Κρις ήταν αρκετό για τους Κολομβιανούς, που κέρδισαν με 1-0 στη Σάντα Φε και πέρασαν στην επόμενη φάση. Στον επαναληπτικό ένα όμορφο γκολ του Μεντίνα προς το τέλος έδωσε την πρόκριση στους Κολομβιανούς.

http://www.youtube.com/watch?v=927_ZkN-sUM

Από την άλλη και η Ρεάλ Γκρασιλάσο έκανε την δική της (μικρότερη) υπέρβαση. Η ομάδα από την πόλη Κούσκο του Περού κάπου στα 3.400 μέτρα υψόμετρο αντιμετώπιζε την Νασιονάλ του Μοντεβιδέο που έχει προπονητή τον δικό μας Μαρτίν Αρουαμπαρένα. Το παιχνίδι στο Περού έληξε με 1-0, με τους γηπεδούχος να παίζουν πολύ καλά. Στον επαναληπτικό η Νασιονάλ κέρδισε με 1-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι Ουρουγουανοί αποδείχτηκαν πολύ άστοχοι αφού μέχρι κι ο αρχηγός Ρεκόμπα έχασε πέναλτι και έτσι οι Περουβιανοί έφτασαν στην σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αγώνας των 5 λεπτών (σε 2 ημίχρονα)

Σας φαίνεται το ποδόσφαιρο λίγο βαρετό; Πιστεύετε ότι κρατάει πολλή ώρα; Μην στενοχωριέστε. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής είναι εδώ για να δώσει λύση. Όπως το έκανε στο μπαράζ ανόδου της Γ’ εθνικής. Εκεί που στον τελικό βρέθηκαν η Ντεπορτίβο Ριέστρα και οι Κομουνικασιόνες (που όπως σωστά μαντεύετε σημαίνει «Επικοινωνίες» και ήταν το όνομα που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ποδόσφαιρο στα καλύτερα του

Ένα κουβάρι οι παίκτες της Μπόκα να πανηγυρίζουν στο κέντρο του Μονουμεντάλ την ίδια ακριβώς στιγμή που στις κερκίδες αρκετοί οπαδοί της Ρίβερ τραγουδούν ένα δικό τους τραγούδι, ένα μικρό χαρούμενο πανηγύρι στο εσωτερικό ενός μεγαλύτερου θλιμμένου πανηγυριού – γιατί στην τελική και με μια πιο ψύχραιμη ματιά το παιχνίδι από μόνο του είναι ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *